Weer klein hondje dood gebeten door grote vechthond

Het is alweer ruim vijf weken geleden, op 15 december liep een inwoner van Bergschenhoek zoals elke ochtend rond 09.00 uur, met haar aangelijnde dwergteckel rustig van het eiland in de waterpartij langs de Rubenslaan via de brug naar het Landmeterplein in Bergschenhoek. Die dag werd haar kleine hondje woest aangevallen en doodgebeten door een grote zwaar gebouwde 1,5 jaar oude Rottweiler. Het oudere echtpaar en hun kleinkinderen zijn hierdoor nog steeds heel erg verdrietig.

Ondanks het aanscherpen van maatregelen vanuit de gemeente is en blijft het gedrag van een hond afhankelijk van het gedrag van zijn baas. Pas onlangs ontving Leefbaar 3B raadslid Leon Erwich via de post dit droevige verhaal van de mevrouw uit Bergschenhoek. De gemeente Lansingerland heeft voldoende handhavingsinstrumenten om in dit soort gevallen adequaat en doeltreffend op te treden. Het bijtincident is ook direct gemeld bij de wijkagent en er is aangifte gedaan.

Het is gebleken dat de eigenaresse haar grote Rottweiler niet onder controle heeft en dat maakt het allemaal nog gevaarlijker. Zeker als je weet dat de eigenaresse van de gevaarlijke hond vlak bij een basisschool woont. Voordat we in de krant lezen:”Een 5 jarig kind is gistermiddag omstreeks 15:15 in de buurt van het Landmeterplein zwaar gewond geraakt bij een aanval van een agressieve hond.” Moet de eigenaresse van de Rottweiler op z’n minst een verplichting krijgen dat de hond buiten altijd aangelijnd is -met bijvoorbeeld een Htuig- en een muilkorf draagt.

Bovendien zouden de baasjes van agressieve honden als een stukje impulscontrole een verplichte training moeten volgen hoe ze hun dier onder controle moeten houden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.