Opzegging huur Pedaalridders

Het college wordt verzocht, naar aanleiding van het opzeggen van de huur van de gemeentelijke locatie Jan v.d. Heijdenstraat 6-8 te Bleiswijk per 1 april 2017, de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

1. Waarom is de huur voor wielervereniging De Pedaalridders per 1 april 2017 opgezegd?
2. Sinds wanneer weet het college dat de huur van de gemeentelijke locatie opgezegd moet worden en wanneer is het aan De Pedaalridders gemeld?
3. Indien de locatie verkocht is, wanneer is de overdracht bij de notaris?
4. Indien de locatie niet verkocht is, waarom is dan de huur opgezegd?
5. Wat is de kans dat, net als bij het door het college afgedwongen verlaten van de locatie oude brandweerkazerne Berkel, ook deze locatie in Bleiswijk weer jaren leeg staat?
6. Indien het onvermijdelijk is dat de huur per 1 april wordt opgezegd, op welke wijze gaat het college wielervereniging De Pedaalridders bijstaan in de grote problemen waarin deze Lansingerlandse sportvereniging terecht komt door het verliezen van hun accommodatie in Bleiswijk?

Toelichting:

Al zo’n 15 jaar heeft de wielervereniging De Pedaalridders gesprekken met de gemeente over een accommodatie. Aanvankelijk ook in combinatie met een wielerparcours.
Heel wat jaren heeft de wielervereniging gebruikt gemaakt van de oude brandweerkazerne in Berkel. Nadat het college heeft aangegeven dat deze locatie verlaten moest worden heeft de oude brandweerkazerne nog jaren leeg gestaan. Vorig jaar is de kazerne gesloopt en nu ligt de grond al weer meer dan een jaar braak.

Leefbaar 3B vindt dat het college zich moet inspannen voor de enige wielerverenging die Lansingerland rijk is en met de vereniging in overleg moet gaan over de ontstane situatie nu de vereniging met het vele materiaal dat ze heeft dakloos wordt.

Ondertekening en naam,
Leon Erwich, Leefbaar 3B

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.